A leghangosabb dorombolás

2011.08.05

A 12 esztendős macska egy menhelyről került jelenlegi gazdáihoz, az Adams családhoz. Két kutya és két másik macska is van a családnál, de messze Smokey a leghangosabb. Ruth és Mark Adams alig hallják kedvencüktől a televíziót és a rádiót, de még a telefonbeszélgetések során is gyakran szorulnak magyarázkodásra. A vonal másik felén általában el sem akarják hinni, hogy a beszélgetést zavaró hangot egy aranyos macska bocsátja ki magából.

A mérések szerint Smokey dorombolása akár a 92 decibelt is eléri, átlagosan 80 decibellel “purrog”, ami alig marad el egy hajszárító vagy egy fűnyíró hangerejétől - írja az angol Telegraph. Ráadásul kifejezetten szereti is hallatni a hangját, gazdái szerint még evés közben is képes dorombolni. Igazából csak akkor van csendben, mikor alszik.

Mrs. Adams elismerte, meglehetősen zavaró tud lenni a kivételesen hangos dorombolás, de mivel a lánya és Smokey a legjobb barátok, ő is igyekszik hozzászokni a különleges cica hangjához. “Elbűvölő és idegesítő is egyszerre, attól függően, hogy milyen hangulatban vagyok” - ismerte el. A macska egyébként mindenben teljesen átlagos, bár az állandó hangos dorombolás miatt gyakran kiszárad a torka és köhög.

Mivel ilyen hangerejű dorombolásról még sehol nem számoltak be, a család szívesen látná viszont kedvencét a Guinness Rekordok Könyvében. Emiatt már fel is vették a kapcsolatot a szervezettel