Macskát nevelt a sérült kutya

2011.10.08

Criss Gerwing, egy kisebb állatmentő csoport tagja egy szörnyű állapotban lévő keveréket talált Edmonton közelében, egy természetvédelmi területen. A kutya egyik hátsó lába szemmel láthatóan eltörött, de Gerwing igazán akkor döbbent meg, mikor a sérült állat odavezette a kölykeihez. Nem elég, hogy a szenvedő kutya öt kölyköt nevelgetett, mellettük egy macskának is gondját viselte. Az állatmentő fogta az egész “családot”, majd elszállította őket az Edmonton Humane Society menhelyére, majd azonnal állatorvosi felügyelet alá helyezték őket.

(A link a videóhoz: http://www.youtube.com/watch?v=jsDqT6BBeeg&feature=player_embedded)

Mint kiderült, az Esperanza névre keresztelt (spanyolul Reményt jelent) állat egyik hátsó lába csúnyán eltört, méghozzá öt darabra. Valószínűleg autó ütötte el, a sofőr persze nem állt meg segíteni. A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy nem lehet megmenteni a lábat, mindenképpen amputációra lesz szükség. Dr. Milton Ness helyi állatorvos azonban erről hallani sem akart, és elvállalta, hogy saját költségén végrehajt egy speciális beavatkozást, ami megmentheti a hősies anyuka lábát.

(Link a másik videóhoz: http://www.youtube.com/watch?v=lEmwUPBQ8NQ&feature=player_embedded)

A műtét sikeres volt, így Esperanza hamarosan már a kölykeivel és “fogadott gyermekével” együtt gyógyulhatott. A macska a menhelyen a Jacob nevet kapta és az egyik önkéntes vette magához, de minden nap beviszik egykori pótmamájához, aki vigyázott rá odakint. Mint az egyik állatmentő megjegyezte, viselkedésre lassan inkább emlékeztet egy kutyára, semmint macskára.