Túlélte a macska a fejlövést

2011.05.14

Az eset az észak-kaliforniai Santa Cruzban történt. Egy helyi házaspár macskája eltűnt, majd két nappal később újra előkerült. A gazdik öröme azonban hamar döbbenetté alakult, mikor meglátták, hogy kedvencük fejéből egy nyílvessző áll ki.

Max, a hároméves fekete-fehér macska jól viselte a rettenetes sérülést, a gazdik szerint evett és normálisan mozgott, de persze azonnal egy állatorvosi rendelőbe vitték. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a pórul járt kandúrt megműtötték, a beavatkozás sikeres volt.

A nyílvessző keresztülhaladt az állat fején, de a horrorfilmbe illő sebesülés ellenére Maxnek szerencséje is volt. A vessző ugyanis úgy haladt át a fején és a fülén, hogy az agyát nem érintette. Ennek köszönhetően sikerült megmenteni .

Az elkövetőről semmit nem tudni, de a szomszédok kikérdezése után felmerült néhány nyom, amin el lehet indulni. Ha elcsípik a tettest, állatkínzásért vonják majd felelősségre. Addig is, Max gazdái kijelentették, hogy véget vetnek kedvencük magányos túráinak. Ezentúl szobamacska lesz belőle, hogy ne ismétlődhessen meg, ami történt

:/

(GiGi, 2011.05.14 16:08)